Natuurlijk tuinieren

vvTuinwijck-helperzoom-8-Ecologische-WaardeHet Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren wordt uitgereikt aan volkstuincomplexen die voldoen aan een aantal belangrijke uitgangspunten van natuur- en milieuvriendelijk beheer en onderhoud. Het keurmerk heeft de vorm van een lieveheersbeestje met een variabel aantal stippen. Vier stippen is het hoogste wat een vereniging kan bereiken.vvTuinwijck-helperzoom-8-nationaal-keurmerk-tuinieren

Om de vier jaar wordt elk complex opnieuw beoordeeld. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 25 tuinparken die het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren mogen dragen. Klik hier voor meer informatie over het Keurmerk Natuurlijk Tuinieren.

Tuinwijck maakt deel uit van de Stedelijke Ecologische Structuur van Groningen. Daardoor heeft de vereniging planologische bescherming. Voorwaarde voor die bescherming is ecologisch beheer. Het keurmerk van AVVN laat zien dat Tuinwijck op dit terrein goed scoort. Tuinwijck maakt geen deel uit van de Ecologische Hoofd Structuur, die bevindt zich namelijk buiten de steden.

Wil je meer weten over natuurlijk tuinieren?
Op de websites  van  de  AVVN en VELT vind je veel informatie en tips!

Pin It