Huisjes te koop

Op Tuinwijck werken we niet met een wachtlijst. Het heeft dus geen zin om het bestuur hierover te mailen. Wil je je interesse kenbaar maken? Dan adviseren wij je om in de informatiekast bij de ingang van Tuinwijck een briefje op te hangen of deze website regelmatig te bekijken.
Tuinhuisje Jaap

Momenteel zijn er geen huisjes te koop.

Te koop aangeboden Huisje 125:

Met toch wel pijn in mijn hart verkoop ik mijn mooie en gezellige tuinhuisje, met gezellige, kleurrijke en mooi aangelegde tuin wegens mijn verhuizing van een bovenwoning naar benedenwoning met tuin.

In de afgelopen jaren is het huisje behoorlijk gerenoveerd:

Het kreeg in 2021/22 een nieuw dak met stalen dakpanplaten, er werd toen ook een robuuste veranda aangebouwd, de vloer is deels vervangen, binnen en buiten is het bijna geheelgeschilderd.

Het huisje (ca 25 m2) bestaat uit een hoofdruimte en een zijgedeelte met aan de linkerkant een ruimte die als schuurtje dient, aan de rechterkant een halletje met eenvoudig toilet.

Achter het huisje staat een tuingereedschapskast voor tuingereedschap. Ook is er een buitenkraan.

De hoofdruimte heeft openslaande deuren, ramen aan de zij- en achterkant en heeft een gezellig door mij zelf gemaakt, keukentje middels hergebruikte materialen. Er is stromend koud water, aansluiting op het riool, voldoende kastruimte, een driepits Atag gasstel, planken voor gezellige borden, kopjes etc.

Na gedane arbeid is het goed uitrusten op de (tweepersoons?) Ikea bedbank.

Door de heerlijke veranda op het westen met het rustgevende uitzicht op de tuin, kun je met alle weertypes buiten zitten en kunnen de openslaande deuren gewoon open blijven (staan)!

Aan de achterzijde is een kleinere overkapping maar daar kun je heerlijk besloten zitten en van de ochtendzon genieten.

Er is geen reguliere elektriciteit maar door plaatsing van zonnepanelen, kun je natuurlijk wel in je eigen groene stroom voorzien.

De grotendeels door mijzelf ontworpen en heringerichte tuin is ongeveer 10 x 20 meter en beschikt over gras, veel mooie en kleurrijke, vaste planten, een appel- en kweeperenboom en een druif.

Door de variatie aan begroeiing in de tuin, zijn er vaak veel verschillende vogels en vlinders maar ook kikkers, bijen en af en toe komt er een eekhoorn voorbij op zoek naar hazelnoten!

Kortom: een lief en degelijk huisje op een prachtige plek!

Informatie Dorien van Wissen

06 1359 8156

dorienvanwissen@home.nl

Prijs NOTK

Huisje verkopen?

Wil jij jouw tuinhuis te koop aanbieden? Laat de voorgenomen verkoop dan weten aan de voorzitter, die zal je verdere instructies geven met betrekking tot de verkoopprocedure van V.V. Tuinwijck. Vergeet hierbij niet je tuinnummer te vermelden.

Om je tuinhuis ook te koop aan te bieden op deze website, is het fijn als je het volgende meestuurt:

 • korte beschrijving van hetgeen je aanbiedt
 • eventueel wat je vraagprijs is
 • hoe kunnen geïnteresseerden contact met je opnemen?
 • een aantal foto’s

Procedure lid worden

 1. Tuin met huisje op het oog?
  Als je een huisje koopt op Tuinwijck wordt je lid van de vereniging. Bekijk alvast de statuten en het huishoudelijk reglement zodat je weet wat dat betekent. Een van de voorwaarden om lid te mogen worden, is dat je woont in de gemeente Groningen.
 2. Heb je met de huidige eigenaar een deal kunnen sluiten?
  Maak de koop nog niet definitief. Je hebt eerst toestemming van het bestuur nodig om lid te kunnen worden. Tevens worden er door het bestuur twee schouwrapporten gemaakt, waarbij gekeken wordt of de tuin en het huisje voldoen aan de statuten en het huishoudelijk reglement.
 3. Kennismakingscommissie.
  Deze commissie adviseert het bestuur of aspirantleden een geschikt lid zijn. De voorzitter zorgt ervoor dat je een afspraak kunt maken met kennismakingscommissie. In de praktijk komt het er op neer dat ze met je delen wat er als lid van je verwacht wordt.
 4. Overdracht.
  Als de schouwrapporten akkoord zijn en de kennismakingscommissie adviseert positief, dan kan de overdracht plaatsvinden. Hierbij zijn jij als koper, de verkoper en het bestuur aanwezig. De overdrachtskosten zijn € 121,00 – zowel door koper als verkoper te voldoen.
 5. Welkom op Tuinwijck! 
error: Deze inhoud is beschermd !!
Scroll naar boven