vvTuinwijck-leden-op-grote-grasveld-helperzoom-8

Tuinwijck is een van de oudste Volkstuinen Verenigingen in Nederland, opgericht in februari 1913 door Jan Evert Scholten, zoon van groot industrieel W.A. Scholten. In 2013 bestaat de vereniging 100 jaar.

De doelstelling is het bevorderen van tuinieren op een verantwoordelijke en natuurlijke wijze die het milieu niet schaadt. Tuinwijck kreeg in mei 1998 het nationaal keurmerk “Natuurlijk Tuinieren” uitgereikt door de AVVN, de landelijke bond voor volkstuinen. Het complex ligt langs de spoorlijn Groningen / Assen, en is ruim 6 hectare groot. Er zijn 143 siertuinen van gemiddeld 200 vierkante meter en er zijn 24 groentetuinen van 100 vierkante meter. Het is een tuinencomplex met een open karakter, met ruime grindpaden. De afscheiding van de tuinen bestaat uit een ligusterheg. Het tuincomplex wordt helemaal door de leden zelf onderhouden.

Er is een verenigingsgebouw voor activiteiten, vergaderingen of andere bijeenkomsten. Voor de kinderen is er een kleine speeltuin en voor de leden is er een winkeltje met tuinbenodigdheden. Voor invaliden is er een speciale wc-ruimte gebouwd. Ook zijn een paddenpoel en een vlindertuin aangelegd. Daarnaast is er een keur aan vogels en andere beesten te ontdekken. Oren, ogen en neuzen kom je tekort bij een rondgang op het terrein.

Informatie voor aspirant-leden is hier te downloaden: Informatie voor aspirant-leden